Salată caldă de toamnă

Salată cu legume coapte de toamnă
Ingrediente:
1 dovleac mic, curățat și tăiat cubulețe
2 cani de varză de Bruxelles, curățate și tăiate pe jumătate
1 ceapă roșie mare, curățată și tăiată felii
1/4 cană de merișoare uscate
1/4 cană de nuci pecan prăjite
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de oțet balsamic
Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
Încălziți cuptorul la 200°C.
Așezați cubulețele de dovleac, varza de Bruxelles tăiată pe jumătate și ceapa roșie feliată pe o tavă de copt. Stropiți cu o lingură de ulei de măsline, condimentați cu sare și piper și amestecați pentru a acoperi uniform legumele.
Coaceți legumele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când sunt moi și ușor caramelizate.
Între timp, prăjiți nucile pecan într-o tigaie uscată la foc mediu timp de câteva minute până devin aromate.
Într-un bol mare, combinați legumele coapte, merișoarele uscate și nucile pecan prăjite.
Stropiți salata cu oțet balsamic și amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Serviți salata caldă imediat și savurați-o! Pentru un plus de proteină puteți adăuga brânză feta sau pentru varianta de post, quinoa fiartă.